dimecres, 4 de juny del 2014

CINQUÈ VISITA L'EMPRESA FONT VELLA


ELS DOS GRUPS DE CINQUÈ VISITEN L'EMPRESA FONT VELLA

La empresa Font Vella de Sant Hilari Sacalm es dedica a captar l'aigua subterrània  d'un manantial molt profund i sense cap tipus de tractament artificial envasar-la en ampolles. Cada surten 7 milions d'ampolles. 
Font Vella actualment no és una empresa, és una marca que pertany al grup Danone. A Espanya dins Danone hi ha 3 empreses d'aigua. Dues tenen la marca Font Vella la de Sant Hilari  i la de Sigüenza i la tercera és Lanjaron.
EL PROCÉS INDUSTRIAL
LA CAPTACIÓ
Font Vella capta l'aigua per a embotellar d'un manantial que es troba a 300 metres de profunditat. Extreu l'aigua a través de diversos pous i la transporta fins a uns dipòsits d'acer inoxidable que es troben al costat de l'edifici de la planta.
L'EMBOTELLATGE 
Font Vella fabrica l'envàs amb"pet" fet de resina de E-poxy l'esclafen a 200 graus ºC, el bufen dins un motlle i tot seguit el refreden a -20 graus. A continuació hi posen l'aigua a pressió. Tot dins una cadena en la que no hi ha cap contacte amb l'exterior ni cap mena de manipulació.
EL TRANSPORT
L'aigua ja embotellada es posa en paquets o caixes i aquestes en palets. Els toros col·loquen els palets dins els camions que porten l'aigua allà on han fet comanda.

SEGURETAT I HIGIENE
A la Font Vella la seguretat i l'higiene es molt estricte:

per arribar a l'edifici has de passar per la vorera a dintre passar per el recoregut marquat.
La primera sala que trobareu sara el menjador allà hi ha dues portes:el lavabo i la sala de reunions, al lavabo,són molt estrictes amb la neteja .A la sala de reunions, t'espliquen les normes de seguretat i d'higiene:
1.posar-te una bata per evitar microbis i pols .
2.per evitar cabells posar-te un gorro.
3.per no fer-te mal posar-te sabates amb la punta de ferro.
4. desinfectar-te les mans per no deixar microbis..

Aixo has de complir quan vas a la Font Vella.


EL CICLE DE L'AIGUA
L'aigua segueix un cicle i és sempre la mateixa. No desapareix ni se'n crea de nova. 
Quan plou una part d'aigua circula per la superfície, una altra part s'evapora i una altra es filtra. L'aigua que es filtra arriba a formar rius i llacs subterranis; anomenats també manantials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada