divendres, 5 de febrer del 2016

DIJOUS LLARDER A ST MIQUEL DE SOLTERRA

Si encara no heu pujat al cim més alt de les Guilleries us animem a que ho feu. És una excursió sense cap dificultat i des d’allà dalt podreu contemplar una panoràmica de 360º

Els alumnes de cicle superior hi hem anat i tot seguit us hem preparat unes orientacions que us poden ser útils.

Recorregut
Escala
1: 40.000
1cm.> 40.000 cm
1cm > 400 m.
20,5 cm > 8.200 m = 8 km 200m
Direcció
Cap al NE
Desnivell
Sant Hilari Sacalm 850 m
Sant Miquel de Solterra 1240m

390 m de desnivell
Temps
4000m>1hora
8200m>2hores i 20min














Iniciem l'excursió a la plaça del General Moragas. Ens adrecem cap al carrer Sant Jordi i seguim cap a la pista que porta a la Font del Sastre. Seguim per aquesta pista forestal que porta a El Sobirà. Passem per la Fossa de la Minyona, les Clotes i can Calabrès. En aquest punt ja podem veure, mirant a l'esquerra, el cim de Sant Miquel. 
Decidim prendre una drecera que passa per Can Pla i ens porta un tros enllà de la Font dels Abeuradors, referent del camí de pujar a Sant Miquel.

Passem el Coll de Llevanyes i arribem a la Font Saguarda. Els diferents trencants que trobem els trobem molt ben indicats. Ara prenem el corriol que s'enfila per la vessant obaga. El camí va pujant per una fageda. A l'ultima part del camí ja podem veure el cim.
Dalt el cim de Sant Miquel es pot contemplar una panoràmica de 360 º. En un dia clar com el que vàrem tenir es pot veure: al Nord  el Pirineu, el Puigsacalm i els cingles del Far; al Sud el poble de Sant Hilari, més lluny el massís del Montseny i el Matagalls; a l'Est el mar amb les Illes Medes i el Golf de Roses i cap a l'Oest el Pedraforca i el massís de Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada