dimecres, 5 de desembre del 2018

CALENDARI D'ADVENT 6/12/2018

Avui se m'ha fet tard... a més del problema us deixaré un enllaç per si voleu saber més sobre la Constitució. Ja sabeu que avui, dia 6 de desembre, els ciutadans de l' Estat espanyol celebrem tenir una Constitució.


Continua aquesta sèrie:

31, 28, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, ..., ...


El 6 de desembre de 1978 es va celebrar el referèndum que va aprovar l'actual Constitució Espanyola. Aquesta Constitució és la novena que té l'Estat i encara resta vigent.
La Constitució de 1978 dóna lloc a un sistema democràtic que es pot homologar amb les altres democràcies occidentals. Proclama els drets fonamentals, les llibertats públiques, la divisió de poders, la sobirania popular i un Estat social i democràtic de dret, que adopta com a forma de govern la Monarquia parlamentària. La Constitució de 1978 reconeix plenament les Comunitats Autònomes.

La primera constitució d'Espanya va ser "La Pepa" anomenada així perquè va ser aprovada el dia de la festivitat de Sant Josep.La constitució de 1812 (o Constitució de Cadis) fou la norma fonamental d'Espanya redactada per les Corts de Cadis el 1812, reunides a l'illa de Lleó, sota l'assetjament dels francesos. 


La Constitució Espanyola és la màxima llei escrita de l'ordenament jurídic i de l'Estat espanyol. En ella es regulen els deures i drets fonamentals dels ciutadans, la forma i estructura de l'Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada